- "Am trăit viața încercînd să satisfac așteptările celor din jur". "Dacă aș fi avut șansa de a trăi viața mea din nou, aș merge pe calea mea proprie.Aș fi trăit viața în modul în care vreau eu să o trăiesc.". Mulți, pe parcursul vieții, tind să corespundă așteptărilor părinților, prietenilor, soțului/soției, șefului de la serviciu etc. Alții cred eronat precum că le va fi pur și simplu imposibil să-și urmărească calea proprie și că sunt obligați să țină cont de așteptările altora. "You are not supposed to do anything, follow your path instead".
- "Imi era frică să iau decizii importante". Nu e mare secret faptul că majoritatea persoanelor preferă să-și sacrifice fericirea numai pentru a nu recurge la incertitudine. După cum se știe, cel mai scăzut nivel de fericire - este iluzia de securitate. De ce este aceasta o iluzie? Să fim sinceri - nimeni nu e nemuritor. Este evident că dacă acum la moment nu te simți împlinit cu ceea ce ai, cu ceea ce ești, trebuie să schimbi ceva. Altfel, care ar fi sensul vieții?
- Prea mult timp cheltuit pe muncă/serviciu. Înainte de moarte, oamenii nu regretă faptul că au muncit din greu ci regretă că și-au îndeplinit munca într-un mod pasiv, lipsit de entuziasm și de-a binelea plictisitor căzînd pradă rutinei, în loc să-și pună propriile forțe și cunoștințe la diferite încercări pentru a se dezvolta ulterior. Cei obsedați de muncă continuă și monotonă sacrifică multe pentru a obține puține și în rezultat, viața le trece pe alături.
- "Rar făceam cunoștintă cu persoane noi". Înainte de moarte, oamenii deseori regretă faptul că s-au temut să comunice mai mult și sa-și creeze conexiuni cu cei din jur, au fost închiși în propria lor zonă de comfort în care se aflau și depuneau puține eforturi pentru a-și extinde orizonturile de comunicare. Studiile au aratat ca oamenii capătă mult mai mult succes pe plan financiar, emoțional și spiritual doar prin simpla schimbare a anturajului și prin lărgirea cercului lor de contacte.
- "Nu doream să privesc adevărului în ochi". Care e acea dezamăgire care produce simptome oribile cum ar fi sărăcia, durerea sufletească, îmbătrânirea prematură și moartea? Care este rădăcina și cauza tuturor celorlalte probleme? Este refuzul de a vedea adevărul. Chiar înainte de moartea sa, oamenii de cele mai multe ori regretă că de atîtea ori se înșelau singuri pe ei.
- "Mi-am trăit viața axîndu-mă prea mult pe neajunsurile mele". Ghici care e cea mai mare dezamagire? Dezamăgirea cea mai amară la bătrânețe - "trăiesc, jucând pe slăbiciunile mele". E important să-ți poți identifica punctele forte și să te bazezi anume pe ele. Numai așa vei obține succes.
Sunday, August 11, 2013
Regretele tîrzii
Cercetatorii americani au realizat recent un studiu pentru a identifica ce anume regretă oameni care știu că vor muri în următoarele 3-7 zile. Iată 6 cele mai importante înregistrări.
Etichete:
Articles
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment